Ormar sa više lica

Arhitektonski interijer za razliku od dekoraterskog interijera koristi tehnička i funkcionalna rješenja koja rješavaju stvarne probleme te istovremeno svojom materijalnošću i estetikom obogaćuju prostor življenja.

U prilog tom razmišljanju jesu fotografije dugo promišljanog i dugo očekivanog “ormarovratopoličara“ tj. ugradbenog stolarskog elementa koji rješava nekoliko problema sa jednim udarcem.

Teško je dati ime ovoj stolarskoj instalaciji jer u isto vrijeme ima funkciju ormara, zidne obloge sa skrivenim vratima, maske za klimu i policama za knjige. Kako god se zvao, dobro nam došao.

Najdraži detalj, iako je bilo teško izdvojiti, su mi ručkice napravljene od hrastovog masiva. Poseban je osjećaj hvatati rukom prirodan i topao materijal nakon svih metalnih kvaka i rukohvata koje svakodnevno diramo.

Za izradu ormara su koristeni materijali: hrastov furnir na medijapanu za vidljive djelove, hrastov masiv za ručkice, iveral i šperploča za unutarnje djelove, police i ladice.

Uz pomoć vrijedne ekipe iz Travolini stolarije iz Zadra, koja je odolijevala svim virusima koje je nosilo ovo juzno zimsko doba, uspjeli smo spakirati sve cipele u ormar prije bure!

Nadam se da će ovakvo rješenje nekome pomoći bar inspiracijom ili još važnije od toga, u shvaćanju važnosti kvalitetnog promišljanja interijera.