Moje ime je Nina Ninčević i stranice na kojima ste trenutno jesu digitalni dnevnik mojih misli, djelovanja i stvaranja.

Blog sam pokrenula kako bih pomoću suvremenih medija dokumentirala svoje interese i istraživanja te povezala dvije kategorije postojanja ˝privatno˝ i ˝poslovno˝ u jednu.

Zanimljive su te dvije kategorije, svugdje prisutne podjele.
Je li to privatno ili poslovno putovanje? Uzimate li broj za privatne ili poslovne svrhe? Jeste li to mislili privatno napraviti ili preko firme? Zdvajanje, a ne spajanje.

Privatno sam uvijek uživala u crtanju, slikanju, čitanju. Danas se za to kaže, ulazak u ˝stanje protoka˝ (eng. flow). Dakle, bila sam u flow-u dok sam crtala. Radovi koje sam slala na izložbe, kroz svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, uvijek bi bili nagrađivani.
U jednom trenutku je Arhitektura prevagnula, radi ˝kruha u ruci˝ i pobijedila misao o Likovnoj akademiji čvrstim udarcem u knock-out fazi. Slikanjem sam se nastavila baviti ˝privatno˝.

Ni pisana riječ mi nije bila mrska. Drago mi je bilo istraživanje i pismeno izražavanje, donošenje zaključaka sa pismenim tragom (kolumna ¨tura arhitekture¨ pri Zadarskom listu).

Poslovno gledano, ili je možda bolja riječ, strukovno, usmjerila sam se, završila Arhitektonski fakultet, stekla iskustvo u manje ili više renomiranim tvrtkama i pokrenula svoj vlastiti posao (Arhitektura plus d.o.o.).
Nakon sedam godina postojanja moje poslovne jedinke u zapisima trgovačkog suda, dolazim do zaključka da je u mom poslovnom djelovanju premalo privatnog i kreativnog!

Sada, skoro 20 godina poslije, vraćam se unazad da spojim te dvije frajerice, Arhitekturu i Umjetnost pa da mogu krenuti naprijed. Jedna, izgleda, bez druge ne može.

Eto, tako je nastao ovaj sasvim osoban web prostor.

Nadam se da ćete uživati surfajući ovim stranicama, kao što ja uživam stvarajući ih.

Creativity is contagious, pass it on.

~Albert Einstein